Anbefalte


ANBEFALTE E-SIGARETTER, MODS, RBA & RDA


Målet her er egentlig ikke å anbefale, men å gi noen ledetråder slik at du selv kan velge det som passer akkurat deg best. Likevel, noen grunnleggende ledetråder kan være godt å vite om, og disse skal vi forsøke å formidle her - og samtidig gi eksempler på produkter vi anbefaler.

På bildet under ser dere et utvalg fra mine egne dampesaker. De to sorte i forgrunnen er batterier som jeg begynte med, og den ene her har en forbrenner med tank - begge med mine beste anbafalinger (min bedre halvdel bruker disse enda). Ellers er det mange tanker for drypping, batterier med mer. Helt bakerst står de jeg damper med til daglig, hver sin batteriholder, og på toppen av den ene, en RDA og på den andre en RBA brenner.

anbefalte damper redskaper
Skal jeg forklare tegningen?


Fra venste til høyre, en oljedråpe, + en elektrisk viklet tråd, + ett batteri = en lykkelig damper.
Okay, skal forklare det nærmere:

1. en oljedråpe
Nikotin har tobakk som bærer i vanlige sigaretter, men i el-sigaretter så er det olje som er grunnlaget. Det er to hovedtyper olje, den ene som en sikkert har sett som røyk under konserter. Disse oljene kalles PG (Propylenglykol) og VG (Vegetabilsk glyserin). Oftest er basen en blanding av PG og PV, eller så kan det brukes bare en av disse. Basevesken kan inneholde forskjellig styrke av nikotin, eller være uten nikotin. I tillegg vil en oftest ha smak, og her er det utallige smaker som enten kommer ferdigblandet i baseoljen, eller en tilsetter dette selv.

2. en elektrisk viklet tråd.
Når en har en avansert el-sigarett så kan en selv vikle en metalltråd for å varme opp oljen til damp, og gjennom den viklede metalltråden går et materiale (f.eks. bomull) som trekker oljen opp i trådviklingen. Det viktige her er at olje må varmes opp for å produsere damp, på samme måte som en vanlig sigarett brenner tobakk gjennom en glo. Forskjellen er at gloen på en sigarett brenner tobakk med en varme på rundt 800 grader, i en el-sigarett skjer fordampingen ved 350 grader. Det er mange former for fordamperhoder (som varmer oljen), og de aller fleste kommer som ferdige deler som en bytter ut etter en tids bruk.

3. ett batteri
Batteri brukes for å få fordamperhodet eller forbrenneren til å fordampe oljen. Det kan skje gjennom et innebygget batteri, eller i form av spesielle oppladbare batteri som er spesiallaget for el-sigaretter.

4. en lykkelig damper
Med andre ord, olje, el-tråd og batteri er hovedkomponentene du alltid vil trenge i en el-sigarett. Resultatet av olje+el-tråd+batteri er en damp med eller uten nikotin og med valgt smak som damperen kan trekke inn på samme måte som en vanlig røyker gjør det - men uten tjære og alle de andre minussidene som en tobakkssigarett har. Resultatet er en lykkelig damper, eller rettere sagt, mange lykkelige dampere (-:


Aakre Avatar
About:

Arnvid Aakre is an indie-pendent artist, writer, and lecturer. World & web citizen. He do 'one-man' projects to larger projects (as his multi artists based "Hatshepsut Project", under UNESCO HQ in Paris, patronage). Now working on the art project LAFIAS. He lived 15 years in Egypt (Luxor and Cairo), but today the Nileviking family live in Bergen, Norway.